Very Gavello | Πολιτική Απορρήτου
ΦΟΡΤΩΣΗ...

Πολιτική Απορρήτου

Τελευταία Ενημέρωση 06/12/2020

1. Γενικά

Αυτή η Ιστοσελίδα ανήκει στο VERY GAVELLO. To VERY GAVELLO σέβεται την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών (εφεξής «Χρήστες» ή «Εσείς» ) και το απόρρητο τους και συμμορφώνεται με τους ισχύοντες νόμους περί προστασίας δεδομένων και απορρήτου. Αυτή η Πολιτική Απορρήτου περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε, επεξεργαζόμαστε και αποκαλύπτουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε συνδυασμό με την πρόσβαση σας και την χρήση του www.verygavello.com (εφεξής «την Ιστοσελίδα»). Σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε προσεκτικά αυτήν την Πολιτική Απορρήτου καθώς και την Πολιτική μας για τα Cookies, που διατίθεται στην Ιστοσελίδα  μας, οι οποίες έχουν γραφτεί με σαφήνεια και απλά για να διευκολύνουν την κατανόησή τους. Και στις δύο πολιτικές σας παρέχουμε διαφανείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα και, ως εκ τούτου, σας βοηθάμε να επιλέξετε εάν θέλετε να παρέχετε τα προσωπικά σας δεδομένα στο VERY GAVELLO. 


2. Ποιός είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων;

Ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων κατά την έννοια του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 («GDPR») είναι το VERY GAVELLO, μια εταιρεία που εδρεύει νόμιμα στην οδό Κανάρη, αρ. 6, Αθήνα, Ελλάδα. (τηλ .: 210 7244933, φαξ: +30 210 7244910 email: info@verygavello.com)


3. Ποιά Προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε; Ποιοί είναι οι σκοποί και οι νομικές βάσεις για την επεξεργασία;

Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράτε μαζί μας και τον σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας, επεξεργαζόμαστε τις ακόλουθες κατηγορίες δεδομένων:

•  δεδομένα ταυτότητας όπως το όνομά σας, το επώνυμο, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, τη χώρα από την οποία αλληλεπιδράτε μαζί μας.
•  πληροφορίες οικονομικής και συναλλαγής (π.χ. πληροφορίες για τις αγορές, τις παραγγελίες, τις επιστροφές κ.λπ.).
•  δεδομένα αλληλογραφίας  (π.χ. τα μηνύματά σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας)

Όταν εγγραφείτε για λογαριασμό, σας ζητάμε να δώσετε το πλήρες όνομά σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας  και τον κωδικό πρόσβασής σας. Με τη δημιουργία ενός λογαριασμού, θα έχετε τη δυνατότητα να έχετε το δικό σας προφίλ, να προσθέτετε προϊόντα στη «Λίστα επιθυμιών» σας, να αγοράζετε γρηγορότερα, να ενημερώνεστε για την κατάσταση μιας παραγγελίας και να παρακολουθείτε τις παραγγελίες που έχετε κάνει προηγουμένως. Επεξεργαζόμαστε αυτά τα δεδομένα για να σας ταυτοποιήσουμε, να διαχειριστούμε την εγγραφή σας και να σας παραχωρήσουμε πρόσβαση στις παραπάνω λειτουργίες. Η νομική βάση για την επεξεργασία είναι η εκτέλεση της σύμβασης. Για να το θέσουμε απλά, πρέπει να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για να επιτρέψουμε την εγγραφή σας ως χρήστη στην Ιστοσελίδα μας, καθώς διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε την εγγραφή σας. Μπορείτε να ακυρώσετε την εγγραφή σας επικοινωνώντας μαζί μας στο info@verygavello.com.

Όταν πραγματοποιείτε μια συναλλαγή, σας ζητάμε να παρέχετε στοιχεία χρέωσης όπως πλήρες όνομα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλέφωνο και διεύθυνση (Πόλη, Ταχυδρομικός κώδικας, Χώρα, Πολιτεία / Επαρχία / Περιφέρεια) καθώς και στοιχεία πληρωμής. Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι απαραίτητες για τη διαχείριση της πληρωμής των προϊόντων και την εκτέλεση των παραγγελιών σας, δηλαδή για την παράδοση των προϊόντων, για τη διαχείριση πιθανών επιστροφών ή για επικοινωνία μαζί σας σχετικά. Ωστόσο, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι δεν έχουμε πρόσβαση σε στοιχεία πίστωσης ή χρέωσης (π.χ. αριθμοί κάρτας, ημερομηνίες λήξης κ.λπ.) για λόγους μέγιστης ασφάλειας. Πρέπει να εισαγάγετε ξανά τα στοιχεία της κάρτας σας για κάθε αγορά που πραγματοποιείτε. Μόνο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, τα οποία υποβάλλονται σε επεξεργασία αποκλειστικά στο περιβάλλον του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. Η νομική βάση για την επεξεργασία είναι η εκτέλεση της σύμβασης. Η επεξεργασία ορισμένων δεδομένων που σχετίζονται με τις συναλλαγές σας (π.χ. αποθήκευση δεδομένων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα) μπορεί επίσης να είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση με μια νομική υποχρέωση στην οποία υπόκεινται (π.χ. φορολογική νομοθεσία κ.λπ.) 

Όταν συμπληρώνετε την ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας (ζητούμενα δεδομένα: όνομα, επώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θέμα, μήνυμα), επεξεργαζόμαστε αυτά τα δεδομένα για να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά σας απαντώντας στις ερωτήσεις σας και παρέχοντας πληροφορίες. Σε αυτήν την περίπτωση, η νομική βάση για την επεξεργασία είναι η συγκατάθεση που παρέχετε κάνοντας κλικ στο συγκεκριμένο πλαίσιο επιλογής πριν από την υποβολή του μηνύματός σας.

Όταν θέλετε να εγγραφείτε στο Newsletter μας, χρειαζόμαστε μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα στείλουμε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα στην καθορισμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  μετά το πρώτο βήμα εγγραφής για να μπορέσουμε να ελέγξουμε εάν είστε ο κάτοχος της καθορισμένης ηλεκτρονικής διεύθυνσης ταχυδρομείου  ή αν ο ιδιοκτήτης συμφωνεί να λάβει το Newsletter . Θα προσθέσουμε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  που παρέχεται στη λίστα αλληλογραφίας μας μόνο μετά την επιβεβαίωση της εγγραφής στο Newsletter μέσω ενός συνδέσμου στοστο μήνυμα επιβεβαίωσης. Δεν συλλέγουμε περαιτέρω δεδομένα πέρα από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όταν εγγραφείτε στο Newsletter μας, θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τη διαχείριση της συνδρομής σας και για σκοπούς μάρκετινγκ, δηλαδή για την αποστολή πληροφοριών σχετικά με τις τελευταίες προσφορές και προϊόντα μας . Η νομική βάση για την επεξεργασία είναι η συγκατάθεσή σας. Να θυμάστε ότι μπορείτε να διαγραφείτε από το Newsletter ανά πάσα στιγμή μέσω των οδηγιών που σας παρέχουμε σε κάθε email.

Συλλέγουμε επίσης αυτόματα πληροφορίες όταν επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα μας και χρησιμοποιείτε τις Υπηρεσίες μας χρησιμοποιώντας Cookies και παρόμοιες τεχνολογίες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies, ανατρέξτε στην ανακοίνωση για τα cookie, διαθέσιμη στην ιστοσελίδα. Επιπλέον, ενδέχεται να επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας για σκοπούς μάρκετινγκ με βάση τη συγκατάθεση που μας δίνετε, για παράδειγμα όταν επιτρέπετε cookie μάρκετινγκ. Ενδέχεται επίσης να σας εμφανίζουμε διαφημίσεις στο Διαδίκτυο που μπορεί να βλέπετε κατά την επίσκεψη σε ιστοσελίδες και εφαρμογές, για παράδειγμα, στα κοινωνικά μέσα. Οι διαφημίσεις ενδέχεται να σχετίζονται με τις προτιμήσεις σας ή το ιστορικό αγορών και περιήγησης. 

Τέλος, όσον αφορά τους πελάτες μας, έχουμε έννομο ενδιαφέρον να στέλνουμε email για σκοπούς μάρκετινγκ και να σας ενημερώνουμε για τα προϊόντα και τις προσφορές μας παρόμοιες με τις προηγούμενες αγορές σας. Ωστόσο, έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν τη δραστηριότητα επεξεργασίας, καθώς σας παρέχουμε πάντα μια επιλογή κατάργησης εγγραφής σε κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@verygavello.com και να ασκήσετε το προαναφερθέν δικαίωμα (δείτε επίσης την παράγραφο 7 αυτής της Πολιτικής «Δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων») . 


4. Σε ποιούς κοινοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Τα δεδομένα σας δεν θα αποκαλυφθούν σε τρίτους, εκτός από συγκεκριμένους τρίτους συνεργάτες, οι οποίοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα με σκοπό την παροχή των υπηρεσιών τους (π.χ. τεχνική υποστήριξη κ.λπ.) και για τους σκοπούς της εκτέλεσης της παραγγελίας (πάροχοι υπηρεσιών ταχυμεταφορών, πάροχοι υπηρεσιών πληρωμής). Όλα τα τρίτα μέρη δεσμεύονται από συμφωνίες μη αποκάλυψης. Επιπλέον, μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες συναλλαγής σας και μόνο όταν αυτό είναι απαραίτητο, π.χ. για να χειριστούν  τα αιτήματά σας.

Ορισμένα Cookies δημιουργούνται από διαφημιστικούς και μάρκετινγκ συνεργάτες και παρόχους υπηρεσιών, όπως μπορείτε να δείτε στην Πολιτική Cookies. Για σκοπούς αποδοτικότητας υπηρεσιών, ορισμένοι από αυτούς τους παρόχους βρίσκονται εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σας ενημερώνουμε ότι αυτά τα δεδομένα μεταφέρονται με επαρκείς διασφαλίσεις και διατηρούνται πάντα ασφαλή.


5. Διατήρηση Δεδομένων

Ο χρόνος για τον οποίο διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα εξαρτάται από τους σκοπούς για τους οποίους τα επεξεργαζόμαστε όπως εξηγείται παραπάνω. Όταν δημιουργείτε έναν λογαριασμό, διατηρούμε τα δεδομένα σας για όσο διάστημα ο λογαριασμός σας είναι ενεργός. Διαγράφουμε τα δεδομένα σας με τη διαγραφή του λογαριασμού σας. Θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη διαχείριση των αγορών σας, συμπεριλαμβανομένων πιθανών επιστροφών ή αξιώσεων που σχετίζονται με την αγορά του εν λόγω προϊόντος. Ορισμένες πληροφορίες ενδέχεται να αποθηκευτούν για φορολογικούς σκοπούς για τη χρονική περίοδο που ορίζεται από την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία. Όταν επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας, επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για την ικανοποίηση του αιτήματός σας. Όταν εγγραφείτε στο Newsletter μας, διατηρούμε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας έως ότου καταργήσετε την εγγραφή σας. Όσον αφορά τις εξατομικευμένες διαφημίσεις, θα σας εμφανίζουμε διαφημίσεις μέχρι να αλλάξετε τις ρυθμίσεις και να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για την εν λόγω επεξεργασία. Σε κάθε περίπτωση, διατηρούμε δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία.


6. Μέτρα Ασφάλειας

Οι διακομιστές μας βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας ανά πάσα στιγμή με εμπιστευτικό τρόπο, διατηρώντας την υποχρεωτική υποχρέωση απορρήτου σχετικά με τα εν λόγω δεδομένα σύμφωνα με τις διατάξεις που ορίζονται στους ισχύοντες νόμους. Έχουμε υιοθετήσει μέτρα τεχνικού και οργανωτικού χαρακτήρα που απαιτούνται για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δεδομένων σας και να αποτρέψουμε την τροποποίηση, απώλεια, επεξεργασία ή πρόσβαση παράνομα, ανάλογα με την κατάσταση της τεχνολογίας, τη φύση των αποθηκευμένων δεδομένων και κινδύνους στους οποίους εκτίθενται. Η ασφάλεια της Ιστοσελίδας  επιτυγχάνεται με τους ακόλουθους τρόπους:

Αναγνώριση Πελάτη: Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας είναι δύο: Κωδικός σύνδεσης (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  ή όνομα χρήστη) και ο Προσωπικός Κωδικός Ασφαλείας σας, που σας παρέχουν ασφαλή πρόσβαση κάθε φορά που τον χρησιμοποιείτε. Είστε το μόνο άτομο που έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας μέσω των κωδικών που αναφέρονται παραπάνω και είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη διατήρησή τους μυστικών και απόκρυψή τους από τρίτα μέρη (φυσικά πρόσωπα ή νομικά πρόσωπα). Σε περίπτωση απώλειας ή αποκάλυψης των κωδικών σας, πρέπει να μας ενημερώσετε αμέσως, διαφορετικά το ηλεκτρονικό κατάστημα του VERY GAVELLO δεν είναι υπεύθυνο για τη χρήση του μυστικού κώδικα από μη εξουσιοδοτημένο άτομο. Για λόγους ασφαλείας, σας συνιστούμε να αποφύγετε τη χρήση ίδιων ή εύκολα ανιχνεύσιμων κωδικών (π.χ. ημερομηνία γέννησης).

Διασφάλιση Αππόρητου της μετάδοσης Προσωπικών Δεδομένων σας: Για να διασφαλίσουμε την εμπιστευτικότητα των μεταφερόμενων δεδομένων, χρησιμοποιούμε το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης. Αυτόματη αποσύνδεση: Εάν δεν υπάρχει δραστηριότητα για 30 λεπτά, είστε αυτόματα συνδεδεμένοι στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Τείχος προστασίας: Η πρόσβαση στο σύστημα του VERY GAVELLO ελέγχεται από τείχος προστασίας, το οποίο επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών από τους πελάτες / χρήστες, ενώ ταυτόχρονα απαγορεύει την πρόσβαση σε συστήματα δεδομένων και βάσεις δεδομένων με εμπιστευτικά δεδομένα και πληροφορίες εταιρείας. Κρυπτογράφηση: Υπάρχει κρυπτογράφηση SSL 256-bit οπουδήποτε εισαγάγετε προσωπικά δεδομένα (κωδικός πρόσβασης, διευθύνσεις, αριθμοί τηλεφώνου, πιστωτικές κάρτες κ.λπ.). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης των πληροφοριών έως ότου φτάσει στον παραλήπτη που προορίζεται, ο οποίος θα είναι σε θέση να τις αποκωδικοποιήσει χρησιμοποιώντας το κατάλληλο κλειδί. Κατά την παραγγελία και αφού ο χρήστης / πελάτης είναι συνδεδεμένος στο ηλεκτρονικό κατάστημα με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής του, όλη η επικοινωνία μεταξύ του υπολογιστή σας και του συστήματός μας κρυπτογραφείται χρησιμοποιώντας ένα κλειδί EV 256-bit. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που στέλνετε πληροφορίες στο σύστημα, το πρόγραμμα περιήγησής σας τις κρυπτογραφεί πρώτα χρησιμοποιώντας ένα κλειδί 256-bit EV και μετά τις στέλνει στο σύστημα.


7. Δικαιώματα των υποκείμενων των δεδομένων

Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας που κατοχυρώνονται από τους ισχύοντες νόμους. Για το σκοπό αυτό, για όσο διάστημα διατηρούμε τα δεδομένα σας, μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας δωρεάν στέλνοντάς μας ένα μήνυμα email στη διεύθυνση email μας (info@verygavello.com) ανά πάσα στιγμή. Συγκεκριμένα, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:
 
•  να ζητήσετε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε.
  •   να ζητήσετε διόρθωση ανακριβών ή ελλιπών δεδομένων.
  •  να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων στο βαθμό που δεν είναι πλέον απαραίτητα για τον σκοπό για τον οποίο πρέπει να συνεχίσουμε να τα επεξεργαζόμαστε, όπως έχουμε εξηγήσει παραπάνω, ή όταν δεν επιτρέπεται πλέον νομικά να τα επεξεργαστούμε.
  •  να ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, κάτι που συνεπάγεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε να μας ζητήσετε να αναστείλουμε προσωρινά την επεξεργασία των δεδομένων ή ότι τα διατηρούμε περισσότερο από όσο χρειάζεται
  •  εάν μας έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας, έχετε επίσης το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Σε περίπτωση που αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας, αυτό δεν θα επηρεάσει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που πραγματοποιήθηκε προηγουμένως.
  •   Όταν επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας βάσει της συγκατάθεσής σας για τους σκοπούς μιας σύμβασης, μπορείτε επίσης να ζητήσετε φορητότητα των προσωπικών σας δεδομένων.
  •  Όταν η επεξεργασία των δεδομένων σας βασίζεται στο νόμιμο συμφέρον μας, έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από εμάς στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων (DPA, https://www.dpa.gr).


8. Αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου

Ενδέχεται να τροποποιήσουμε τις πληροφορίες που περιέχονται σε αυτήν την Πολιτική Απορρήτου όταν το θεωρήσουμε κατάλληλο. Εάν το πράξουμε, θα σας ειδοποιήσουμε με διάφορες διαδικασίες μέσω της Ιστοσελίδας  ή ενδέχεται να σας στείλουμε και μια ειδοποίηση στη διεύθυνση email σας όταν η εν λόγω αλλαγή σχετίζεται με το απόρρητό σας, για να μπορείτε να ελέγξετε τις αλλαγές, να αξιολογήσετε αυτά και, ανάλογα με την περίπτωση, αντικείμενο ή κατάργηση εγγραφής από οποιαδήποτε υπηρεσία ή λειτουργικότητα. Σε κάθε περίπτωση, σας προτείνουμε να ελέγχετε αυτήν την Πολιτική Απορρήτου κατά καιρούς σε περίπτωση που γίνουν μικρές αλλαγές ή κάνουμε οποιαδήποτε διαδραστική βελτίωση. Θα αλλάξουμε επίσης την ημερομηνία "Τελευταία ενημέρωση" στην αρχή αυτής της Πολιτικής Απορρήτου. Τυχόν αλλαγές που κάνουμε στην Πολιτική Απορρήτου μας ισχύουν από την τελευταία ημερομηνία ενημέρωσης και αντικαθιστούν τυχόν προηγούμενες Πολιτικές Απορρήτου. 

Σε περίπτωση που χρειάζεστε διευκρινίσεις σχετικά με την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@verygavello.com.